قلب در روایات
وَامْلاَ قُلُوبَنا بِالْعِلْمِ وَالْمَعْرِفَهِ؛ خدایا قلبهای ما را از علم و معرفت پر کن.از سه مطلب باید بحث شود: ۱- قلب ۲- علم ۳-معرفت.
*قلب
در زبان روایات و قرآن، قلب که بیان شده مراد آن حقیقت روح است، البته گاهی از قلب صنوبری هم تعبیر شده است، لکن اکثر آیات و روایات که صحبت از قلب میکند، منظور همان حقیقت بشر است که روح هست و یکی از چیزهایی که قیامت از آن سؤال میشود، قلب است که آیه شریفه میفرماید:
«إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولـئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً»، به درستی که گوش و چشم و دلها مورد بازخواست هستند.
بنابراین معلوم میشود، این سه عضو خیلی مهم هستند و ما مجاز نیستیم هر چیزی را به دل و روح خود راه بدهیم و این قلب دو تا ورودی دارد، یکی چشم و دیگری گوش است که فرمودهاند: اگر میخواهید قلب شما محفوظ بماند، دیدگان و گوشهای خود را حفظ کنید.
همچنین حدیث نبوی (ص)میفرماید: «قلب کتاب چشم است»؛ یعنی آنچه چشم میبیند در قلب نقش میبندد و چیزهای خوب و بد وارد بر قلب میشود، «دل جایگاه حکمت است و گوش محل فرو رفتن مطالب به دل است.
سلب مسئولیت: مسئولیت محتوای این شبکه اجتماعی به عهده ی صاحب آن می باشد، لطفا قبل از اعتماد به آن، تحقیق کنید، همچنین در صورت مشاهده تخلف از قسمت گزارش به ما اطلاع دهید.